پیشرفت‌های صورت گرفته در کاربردهای پلاسمای سرد در ایمنی و نگهداری موادغذایی

  • نویسنده:  دانیلا برمودز-آگوئیر
  • مترجم:  سیدحمیدرضا ضیاءالحق، اعظم اشرفی
  • تاریخ انتشار:  1401
  • قیمت (ریال):  1100000
  • شابک - ISBN:  978-964-386-502-3
  • ناشر:  دانشگاه فردوسی مشهد
  • شمارگان - تیراژ:  200
  • نوبت چاپ:  1
  • تعداد صفحات:  384
  • فروست انتشارات:  809
  • قطع:  وزیری
  • نوع جلد:  شومیز
  • عنوان به انگلیسی:  Advances in cold plasma applications for food safety and preservation, 2019
  • اطلاعات بیشتر: 

    صفحات اولیه کتاب

  • در سال‎های اخیر پلاسمای سرد به‌عنوان یک فنّاوری نوظهور معرفی شده است که می‎تواند یک روش مؤثر برای غیرفعّال کردن میکروارگانیسم‎های بیماری‎زا و عوامل فساد باشد بدون اینکه بر کیفیت غذا تأثیر بگذارد. پلاسمای سرد هنگامی ایجاد می‎شود که جریان الکتریکی در یک گاز خالص یا در مخلوطی از گازها اِعمال شود. گاز به انواع گونه‎های فعّال تجزیه می‎شود و تابش پلاسما ایجاد می‎کند. این گاز تجزيه‌شده شامل پرتوِ فرابنفش، الکترون‎ها، پروتون‎ها، نوترون‎ها، رادیکال‎های آزادِ فعّال و سایر ترکیبات وابسته به گاز ورودي است.
    پلاسما یک فنّاوری غیر‎حرارتی درنظر گرفته مي‎شود. این فنّاوری جدید مزایای بسیاری برای صنایع غذایی ارائه می‎دهد: برای مثال، در آن از آب استفاده نمي‎شود و فاقد باقی‎مانده یا پساب است، در مقایسه با سایر فنّاوری‏های ضد‎عفونی مقرون‌به‌صرفه است، هنگامی‎که از هواي اتمسفري به‎عنوان گاز عامل استفاده می‎شود فاقد هرگونه مادّۀ شیمیایی است، کار با اين روش آسان است، فرايندي غيرحرارتي است و یک فنّاوری سبز محسوب می‎شود. کتاب حاضر جدیدترین کتاب تدوین‌شده درمورد فنّاوری پلاسمای سرد و کاربرد آن در صنعت غذاست که در سال 2020 برای اوّلین‌بار چاپ و توسط مترجمان به فارسی برگردانده شده است.

  • فصل 1. اصول مهندسی پلاسمای سرد
    فصل 2. پیشرفت در غیرفعّال‌سازی میکروارگانیسم‌ها و ویروس‌ها در سیستم‌های غذایی و مدل با استفاده از پلاسماي سرد
    فصل 3. مدل‌سازی غیرفعّال‌سازی میکروبی در فراوری با پلاسمای سرد فشار اتمسفری (CAPP)
    فصل 4. اثر پلاسمای سرد برای کنترل بیوفیلم روی موادغذایی و در محیط فراوری موادغذایی
    فصل 5. ضدعفونی موادغذایی با رطوبت بالا با استفاده از پلاسمای سرد
    فصل 6. ضدعفونی کردن محصولات غذایی گرانولی با استفاده از پلاسمای سرد
    فصل 7. غیرفعال‌سازی آنزیمی در سیستم‌های مدل با پایۀ غذایی با استفاده از پلاسمای سرد
    فصل 8. اثرات فراوری با پلاسمای سرد بر ترکیبات موادغذایی
    فصل 9. ضدعفونی موادغذایی بسته‌بندی‌شده و مواد بسته‌بندی با پلاسمای سرد
    فصل 10. تجهیزات پلاسمای سرد برای ضدعفونی موادغذایی
    فصل 11. کاربردهای پلاسمای سرد مبتنی‌بر مایکروویو و فرکانس رادیویی در نگهداری و ایمنی موادغذایی
    فصل 12. پلاسمای سرد برای ضد‌عفونی کردن محصولات تولیدشده در پرواز‌های فضایی
    فصل 13. وضعیت قانونی پلاسمای سرد در کاربردهای غذایی

  • مواد غذایی -- صنعت و تجارت، پلاسمای دمای پایین -- کاربردهای صنعتی، مواد غذایی -- نگهداری

  • خرید نسخه چاپی از: گیسوم
  • خرید نسخه الکترونیکی از:
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)
    1126   دفعه