سالیسیلیک اسید؛ یک هورمون گیاهی

  • نویسنده:  اس. حیات؛ آ. احمد
  • مترجم:  علی تهرانی‌فرhomeنوید وحدتی مشهدیان
  • تاریخ انتشار:  1402
  • قیمت (ریال):  2900000
  • شابک - ISBN:  978-964-386-588-7
  • ناشر:  دانشگاه فردوسی مشهد
  • شمارگان - تیراژ:  150
  • نوبت چاپ:  1
  • تعداد صفحات:  412
  • فروست انتشارات:  894
  • قطع:  وزیری
  • نوع جلد:  شومیز
  • عنوان به انگلیسی:  Salicylic acid: a plant hormone
  • اطلاعات بیشتر: 

    صفحات اولیه کتاب

  • سالیسیلیک‌اسید یکی از مشتقات فنول‌ها و ترکیب طبیعی حاصل از متابولیسم فنیل پروپانوئیدهاست و به گستردگی در گونه‌های گیاهی مشاهده می‌شود. تأثیر این ماده بر رشدونمو و مشارکت آن در فرایندهای گوناگون گیاه به‌ویژه تنش‌ها در تحقیقات مختلفی به اثبات رسیده است. شاید بتوان مهم‌ترین ویژگی این اثر را پرداختن علمی و دقیق به یک نوع از هورمون‌های نسبتاً جدید از جنبه‌های متنوع و عملی قلمداد کرد. از دیگر ویژگی‌های مهم و ارزشمند این کتاب بهره‌گیری ازنظر متخصصان متعدد با دیدگاه‌های گوناگون از سراسر دنیاست که به غنای آن افزوده است. این اثر سعی در ارائۀ بستۀ نسبتاً جامعی از تحقیقات صورت‌گرفته درزمینۀ کارکردهای متابولیکی این هورمون گیاهی داشته است و نظر به گستردگی طیف وسیع مشارکت سالیسیلیک‌اسید در فرایندهای گوناگون رشدونمو، در اختیار داشتن چنین منبعی از ابعاد گوناگون دارای اهمیت شایانی برای محققان است.

  • فصل 1. سالیسیلیک‌اسید؛ بیوسنتز، متابولیسم و نقش فیزیولوژیک آن در گیاهان
    فصل 2. اثر سالیسیلیک‌اسید بر زیست‌باروری گیاهان
    فصل 3. اثر سالیسیلیک‌اسید بر انتقال مواد محلول در گیاهان
    فصل 4. نقش سیستم هورمونی در ایفای نقش تحریکی رشد و فعالیت ضدّتنش سالسیلیک‌اسید
    فصل 5. نقش سالیسیلیک‌اسید در القای تحمل به تنش غیرزنده
    فصل 6. نقش سالیسسیلات‌ها در همزیستی لگوم- ریزوبیوم و تنش‌های غیرزیستی در گیاهان عالی
    فصل 7. اثرات تنش و ضدّتنش سالیسیلیک اسید و استیل‌سالیسیلیک‌اسید بر تکنولوژی کشت سیب‌زمینی
    فصل 8. سالیسیلیک‌اسید و گونه‌های واکنش‌گر اکسیژن در فعال‌سازی ژن‌های مقاومت تنش
    فصل 9. ارتباط متقابل سالیسیلیک‌اسید و گونه‌های واکنش‌گر اکسیژن در طی ‌مرگ سلولی در گیاهان
    فصل 10. سالیسیلیک‌اسید در نقش یک هورمون گیاهی درگیر در واکنش‌های دفاعی
    فصل 11. سالیسیلیک‌اسید و مقاومت نقطه‌ای (محلّی) در برابر پاتوژن‌ها
    فصل 12. نقش سالیسیلیک‌اسید در مقاومت گیاه به بیماری
    فصل 13. تحلیل رونوشت‌برداری و بیان ژن‌های مسئول سالیسیلیک‌اسید در سلول‌های BY-2 تنباکو

  • سالیسیلیک‌اسید یکی از مشتقات فنول‌ها و ترکیب طبیعی حاصل از متابولیسم فنیل پروپانوئیدهاست و به گستردگی در گونه‌های گیاهی مشاهده می‌شود. تأثیر این ماده بر رشدونمو و مشارکت آن در فرایندهای گوناگون گیاه به‌ویژه تنش‌ها در تحقیقات مختلفی به اثبات رسیده است. شاید بتوان مهم‌ترین ویژگی این اثر را پرداختن علمی و دقیق به یک نوع از هورمون‌های نسبتاً جدید از جنبه‌های متنوع و عملی قلمداد کرد. از دیگر ویژگی‌های مهم و ارزشمند این کتاب بهره‌گیری ازنظر متخصصان متعدد با دیدگاه‌های گوناگون از سراسر دنیاست که به غنای آن افزوده است. این اثر سعی در ارائۀ بستۀ نسبتاً جامعی از تحقیقات صورت‌گرفته درزمینۀ کارکردهای متابولیکی این هورمون گیاهی داشته است و نظر به گستردگی طیف وسیع مشارکت سالیسیلیک‌اسید در فرایندهای گوناگون رشدونمو، در اختیار داشتن چنین منبعی از ابعاد گوناگون دارای اهمیت شایانی برای محققان است.

  • خرید نسخه چاپی از: گیسوم
  • خرید نسخه الکترونیکی از: طاقچه
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
    424   دفعه