میکروبیولوژی غذایی مدرن (جی 2005) (جلد 2)

  • نویسنده:  جیمزام. جی٬ مارتین‌جی. لاسنر٬ دیویدای. گلدن
  • مترجم:  علی مرتضویhome٬ حمیدرضا ضیاءالحق
  • تاریخ انتشار:  1401
  • قیمت (ریال):  دوره 2600000
  • شابک - ISBN:  978-964-386-205-3
  • ناشر:  دانشگاه فردوسی مشهد
  • شمارگان - تیراژ:  500
  • نوبت چاپ:  7
  • تعداد صفحات:  480
  • فروست انتشارات:  535
  • قطع:  وزیری
  • نوع جلد:  شومیز
  • اطلاعات بیشتر: 

    صفحات اولیه کتاب

  • ويرايش هفتم ميكروبيولوژي غذايي مدرن، همانند ويرايش‌هاي قبلي بر زيست‌شناسي عمومي ميكروارگانيسم‌هايي كه در مواد غذايي يافت مي‌شوند، تأكيد نموده است. تمام 31 فصل اين كتاب به جز يك فصل به طور كامل بازنگري شده و به‌روز رساني شده‌اند. مطالب جديد موجود در اين ويرايش شامل بيش از 80 باكتري‌ جديد و 10 جنس جديد از قارچ‌ها مي‌باشداين كتاب را مي‌توان در دوره‌هاي پيشرفته و همچنين دوره‌هاي مقدماتي ميكروب‌شناسي به عنوان كتاب درسي مورد استفاده قرار داد. اگرچه آشنايي با شيمي آلي در درك مطالب مفيد مي‌باشد، ولي در مورد بيشتر مفاهيم به‌كار رفته نيازي به داشتن اطلاعات كامل در اين علم نيست.
    در صورت استفاده از اين كتاب به عنوان منبع درسي، بايد از ترتيب زير در تدريس استفاده نمود. مرور اطلاعات موجود در فصل اول دانشجويان را با پيشرفت‌هاي تاريخي كه منجر به شكل گرفتن اين علم شده است و نيز روند ادامه‌ي اين پيشرفت‌ها آشنا مي‌كند.حفظ نمودن بسياري از تاريخ‌ها و وقايع ضروري نيست؛ چون به بسياري از اين مطالب دوباره در فصل‌هاي مربوطه اشاره مي‌شود. فصل 2 روش‌هاي جديدي كه امروزه براي طبقه‌بندي باكتري‌ها و طرح‌هاي طبقه‌بندي كپك‌ها و مخمرها به‌كار مي‌روند و نيز مطالب مختصري در مورد جنس‌هاي باكتريايي و كپكي موجود در مواد غذايي را دربر مي‌گيرد. اين مطالب را مي‌توان همراه با عوامل دروني و بيروني مؤثر بر رشد كه در فصل 3 آمده‌اند، عنوان نمود. فصل‌هاي 4 تا 9 فرآورده‌هاي غذايي خاص و ارتباط آن‌ها با مطالب مطرح شده در فصل 3 را شامل مي‌شوند.در فصل‌هاي 10 تا 12 روش‌هاي كشت و شناسايي ارگانيسم‌هاي مرتبط با مواد غذايي و يا متابوليت‌هاي حاصل از آن‌ها توضيح داده مي‌شوند.روش‌هاي محافظت از مواد غذايي در فصل‌هاي 13 تا 19 مورد بحث قرار گرفته‌اند.
    فصل‌هاي 20 و 21 به بهداشت مواد غذايي، ارگانيسم‌هاي شاخص، HACCP و سيستم‌هاي FSO مي‌پردازندعوامل بيماري‌زاي شناشته شده با منشاء غذايي از جمله زيست‌شناسي و روش‌هاي كنترل آن‌ها در فصل‌هاي 22 تا 31 مورد بحث قرار گرفته‌اند.در اين فصول به سازوكارهاي بيماري‌زايي آن‌ها نيز اشاره شده است. بخش پيوست نيز كه در اين ويرايش جديد مي‌باشد، طرح ساده‌اي از گروه‌بندي جنس‌هاي باكتريايي با منشاء غذايي و برخي از جنس‌هاي باكتريايي محيطي را با استفاده از واكنش‌هاي گرم، اكسيداز و كاتالاز همراه با رنگ كلني‌ها ارائه مي‌دهد.
    در نهایت 65 تا 70 درصد مطالب موجود در اين كتاب براي تدريس در بيشتر دوره‌هاي دانشگاهي كافي است و از بقيه‌ي مطالب آن مي‌توان به عنوان مرجع استفاده نمود.افراد زير در تهيه‌ي مطالب براي اين ويرايش به نويسنده كمك نمودند كه نويسنده از آن‌ها تشكر ويژه می نماید. بي.پي.هدلاند، جِي.كيو.شن، ايچ.ايچ.وانگ. از افرادي كه در ويرايش‌هاي قبلي كتاب همكاري داشته‌اند در ويرايش‌هاي مربوطه نام برده شده است.

  • فصل بیستم - شاخص‌های ایمنی کیفیت میکروبی موادغذایی

    فصل 21- سیستم های HACCP و FSO  برای ایمنی مواد غذایی

    بخش هفتم - بیماری های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده 

    فصل 22 _ مقدمه ای بر عوامل بیماری زای موجود در مواد غذایی

    فصل 23- التهاب روده ای معده ای استا فیلوکوکی

    فصل 24 - مسمومیت های غذایی ناشی از باکتری های اسپورزا وگرم مثبت

    فصل 25 - لیستریوزیس

    فصل 26 - التهاب روده ای - معده ای ناشی از سالمونلا و شیگلا

    فصل 27 - التهاب روده ای - معده ای ناشی از اشریشیاکلی

    فصل 28_التهاب روده ای معده ای ناشی از گونه های ویبریو ، یرسینیا

    فصل 29_ انگل‌های حیوانی موجود در مواد غذایی

    فصل 30_ سموم قارچی(مایکوتوکسین‌ها)

    فصل 31_ ویروس ها و برخی از سایر مخاطرات بیولوژیکی مشکوک و تایید شده در مواد غذایی

     

  • مواد غذایی -- میکرب‌شناسی

  • خرید نسخه چاپی از: گیسوم
  • خرید نسخه الکترونیکی از:
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)
    1663   دفعه