مایکوتوکسینها: گونههای مهم قارچی تولیدکننده مایکوتوکسینها و روشهای شناسایی، کنترل و سمزدایی آنها
- نویسنده: حسین جوینده، فاطمه مصلائی
- تاریخ انتشار: 1400
- قیمت (ریال): 3000000
- ویراستار (مصحح): محمدرضا عدالتیان دوم
- شابک - ISBN: 978-964-386-507-8
- ناشر: دانشگاه فردوسی مشهد
- شمارگان - تیراژ: 50
- نوبت چاپ: 1
- تعداد صفحات: 480
- فروست انتشارات: 814
- قطع: وزیری
- نوع جلد: شومیز
- اطلاعات بیشتر:
-
مایکوتوکسینها متابولیتهای سمّی قارچیای هستند که پس از مواجهۀ طولانیمدت انسانها و حیوانات با آنها سبب بروز اثرات سمّی مختلفی ازقبیل سرطانزایی، جهشزایی، سمیّتعصبی، سمیّتایمنی و غیره در این جانداران میشوند. در کتاب حاضر سعی برآن است که علاوهبر معرفی و طبقهبندی گونههای مهم قارچهای مایکوتوکسینزا و بیان اثرات نامطلوب و بیماریزایی مایکوتوکسینهای سنتزی آنها، روشهای مختلف سمزدایی این متابولیتها از موادغذایی و خوراکها نیز بررسی شود. این کتاب مشتملبر نُه فصل است که بهمنظور درک بهتر مطالب، در هر فصل تصاویر و جداول سودمندی ارائه شده است. این کتاب میتواند منبع مفیدی جهت مطالعۀ دانشجویان در تمامی دورههای کارشناسی و مقاطع تحصیلات تکمیلی ازجمله پزشکی، علوم (بهویژه رشتههای زیستشناسی و میکروبیولوژی)، کشاورزی (بهخصوص صنایع غذایی) و نیز مدرّسان و پژوهشگران فعال در این حوزهها باشد.
-
فصل 1. طبقهبندی، ساختار سلولی، شرایط رشد و متابولیتهای ثانویۀ قارچها
فصل 2. گونههای آسپرژیلوس و مایکوتوکسینهای سنتزی آنها
فصل 3. آفلاتوکسینها: شیمی، بیوسنتز و پتانسیل بالقوّۀ آنها در ابتلا به بیماریها
فصل 4. گونههای آلترناریا و مایکوتوکسینهای سنتزی آنها
فصل 5. گونههای پنیسیلیوم و مایکوتوکسینهای سنتزی آنها
فصل 6. گونههای فوزاریوم و مایکوتوکسینهای سنتزی آنها
فصل 7. گونههای کلاویسپس و مایکوتوکسینهای سنتزی آنها
فصل 8. گسترش قارچها و سنتز مایکوتوکسینها در سیلاژها و محصولات علوفهای
فصل 9. روشهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی سمزدایی مایکوتوکسینها
-
سمهای قارچی، گیاهان -- اثر سمهای قارچی، سمهای قارچی -- اثر فیزیولوژیکی