موادغذایی عملگر و غذاداروها

  • نویسنده:  ویژی کومار گوپتا، هلن تریچل، الگا شاپاوال، لوئیز آنتونیو داولیورا، ماریا جی تیوهی
  • مترجم:  فخری شهیدیhome، سحر روشنک، عاطفه سرادقی توپکانلو، سمیه صحرانشین سامانی، محمد ملکی
  • تاریخ انتشار:  1401
  • قیمت (ریال):  1400000
  • ویراستار:  آرش کوچکیhome
  • شابک - ISBN:  978-964-386-528-3
  • ناشر:  دانشگاه فردوسی مشهد
  • شمارگان - تیراژ:  100
  • نوبت چاپ:  1
  • تعداد صفحات:  288
  • فروست انتشارات:  835
  • قطع:  وزیری
  • نوع جلد:  شومیز
  • عنوان به انگلیسی:  Microbial functional foods and nutraceuticals,2017.
  • اطلاعات بیشتر: 

    صفحات اولیه کتاب

  • غذاداروها فراورده‌های غذایی‌ای با اثرات ارتقادهندۀ سلامتی هستند که مزایای سلامتی‌بخش آن‌ها بیش از غذاهای معمولی است. فراورده‌های مشتق‌شده از منابع طبیعی که تحت عنوان موادغذايي عملگر تعریف می‌شوند می‌توانند غنی‌سازی شده باشند و مصرف آن‌ها احتمالاً موجب ارتقای سلامت انسان می‌شود. مرزی میان غذاداروها و غذاهای عملگر وجود دارد؛ برای مثال، اگر یک ترکیب زیست‌فعال نظیر کاروتنوئید به مقدار معین به آب میوه اضافه شود یک نوشیدنی عملگر تولید می‌شود، درحالی‌که همان مقدار ازکاروتنوئید كپسوله‌شده به‌صورت قرص یا کپسول، غذادارو محسوب می‌شود. امروزه تأکید بر انجام پژوهش روی غذاداروها و مواد غذایی فراسودمند یا عملگر که در ارتقای سلامتی نقش دارند رو به افزایش است.
    بسیاری از ترکیبات زیست‌فعال، غذاداروها و مواد غذایی عملگر منشأ میکروبی دارند. علاوه بر باکتری‌ها، مخمّرها و کپک‌ها، ریز جلبک‌ها، جلبک‌ها و قارچ‌های خوراکی وحشی می‌توانند به‌عنوان منبعی برای تولید ترکیبات زیست‌فعال یا به‌عنوان غذادارو یا غذای عملگر مطرح باشند. مخاطبان اصلی این کتاب، محققان، صنعتگران و ارگان‌های مرتبط با سیاست‌گذاری‌های تولید و نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی هستند.

  • فصل 1. ریزجلبک به‌عنوان منبعی پایدار از غذاداروها
    فصل 2. موادغـذایی عملگر از سیانوباکتر‌ها: یک منبع نوظهور برای فراورده‌های غذایی عملگر مهم به‌لحاظ دارویی
    فصل 3. کاروتنوئیدجلبک دریایی، فوکوگزانتین، به‌عنوان مادّۀ غذایی عملگر
    فصل 4. موادغذایی عملگر با منشأ قارچ يا سماروغ
    فصل 5. تولید میکروبی اسیدهای آلی
    فصل6. میکروبها به‌عنوان منبعي براي تولید اجزاي تشكيلدهندۀ موادغذایی
    فصل 7. زانتان، لِوان، ژلان و کردلان میکروبی به‌عنوان افزودنیهای غذایی
    فصل8. تولید آنزیم میکروبی فیبرینولیتیک و كاربردهاي آن
    فصل 9. فراوردههای میکروبی حافظ تعادل (هوموستازی) زنان
    فصل 10. تولید پروبیوتیکهاي با كيفيت بالا توسط تخمیر
    فصل 11. پروبیوتیکها و مزایای سلامتیبخش آنها
    فصل 12. پتانسیل تغذیهای Auricularia auricula ‐ judae و Termitomyces umkowaan ،
    قارچهای خوراکی وحشی جنوبغربی هند

  • غذاهای فراسودمند، میکرب‌ها

  • خرید نسخه چاپی از: گیسوم
  • خرید نسخه الکترونیکی از: طاقچه
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
    426   دفعه