شير و لبنيات غير گاوی
- نویسنده: افی تساکالیدو - کنستانتینوس پاپادیمیتریو
- مترجم: رضا ولی زادهسیدهادی ابراهیمیزهره زرنگار، ابوذر معرب
- تاریخ انتشار: 1401
- قیمت (ریال): 2000000
- شابک - ISBN: 978-964-386-549-8
- ناشر: دانشگاه فردوسی مشهد
- شمارگان - تیراژ: 100
- نوبت چاپ: 1
- تعداد صفحات: 368
- فروست انتشارات: 856
- قطع: وزیری
- نوع جلد: شومیز
- عنوان به انگلیسی: NON-BOVINE MILK AND MILK PRODUCTS
- اطلاعات بیشتر:
-
استفاده از شير و لبنيات غيرگاوي در جهان، بهويژه ايران و خاورمیانه، سابقهای طولانی دارد. برخی محصولات لبني سنّتي و متنوّع از شیرِ دامهای غیر از گاو معروفیت منطقهای و جهانی دارند. در شرایط کنونی ایران و جهان، شیر و لبنیات دامهای غیر از گاو علاوهبر رجحان ذائقهای، ارزش اقتصادي بیشتری نیز نسبت به لبنیات گاوی دارند. چنین مزیّتهایی برای دامداران خُرد و اقتصاد دامپروری در کشورهای درحالتوسعه محرّک منطقی برای انجام پژوهشها و انتشار منابع علمیِ موردنیازند. كتاب حاضر با نگاهي جهاني به اين حوزه پرداخته و در كنار مطالب علمي و دانش تجربي، اطلاعات ارزشمندي برای علاقهمندان، بهویژه تولیدکنندگان، کارشناسان و مصرفکنندگان فراهم کرده است. فقر منابع علمی به فارسی و محتوای غنی و در نوع خود بدیع این کتاب باعث شد تا به ترجمۀ این اثر منحصربهفرد و منبع علمی جدید و جامع اقدام شود. مطالعۀ این اثر به کلّیۀ تولیدکنندگان، کاردانان، کارشناسان، دانشجویان، مصرفکنندگان و علاقهمندان به حوزۀ شیر و لبنیات و صنعت دامپروری کشور توصیه میشود.
-
صل 1. امنیت غذایی و نقش جوامع محلّی در تولید شیر غیرگاوی
فصل 2. تولید شیر غیرگاوی: انتشار گازهای گلخانه ای و تغییر اقلیم
فصل 3. شیوه های پرورشی و سلامت دام
فصل 4. تأثیر سلامت حیوان، نژاد و جیره بر ترکیب شیر غیرگاوی
فصل 5. ترکيب و خصوصيات شیر گونه های غیرگاوی و محصولات آنها
فصل 6. میکروب های شیرهاي غیرگاوی و توليدات آنها
فصل 7. فنّاوری های موجود در فراوری شیر و محصولات سنّتی شیری غیرگاوی
فصل 8. فنّاوری های جدید برای فراوری محصولات لبنی: کاربردهایی برای شیر
دام های غیرگاوی
فصل 9. مواد مغذّی پرمصرف و کممصرف در شیر و محصولات دام های غیرگاوی و تأثیر
آنها بر سلامت انسان
-
شير
لبنيات سازی