پروبیوتیک های میکروبی در سامانه های کشاورزی. زمینه های کاربردی در اگروتکنولوژی

  • نویسنده:  دوریس -زونیگا داویلا؛ فرناندو گونزالس آندرس؛ ارنستو اورمنو اوریلو
  • مترجم:  مجتبی ممرآبادیhomeحمید افضلی
  • تاریخ انتشار:  1402
  • قیمت (ریال):  2200000
  • شابک - ISBN:  978-964-386-574-0
  • ناشر:  دانشگاه فردوسی مشهد
  • شمارگان - تیراژ:  150
  • نوبت چاپ:  1
  • تعداد صفحات:  296
  • فروست انتشارات:  880
  • قطع:  وزیری
  • نوع جلد:  شومیز
  • اطلاعات بیشتر: 

    صفحات اولیه کتاب

  • کتاب حاضر به‌منظور آشنایی محققان و دانشجویان رشته‌های مختلف علوم و مهندسی کشاورزی، به‌ویژه دانشجویان رشته‌های اگروتکنولوژی، گیاهپزشکی، خاکشناسی، باغبانی، زیست‌شناسی و زیست‌‌فناوری گیاهی با مباحث مرتبط با پروبیوتیک‌های میکروبی به‌عنوان ریزسازواره‌‌هاي مفيد گياهي نگارش شده است. در اين کتاب عوامل پروبيوتيك به‌عنوان جمعيت ميكروبي همراه با ريشۀ گياهان معرفي مي‌شود كه به‌طور مستقيم با مكانيزم‌هاي مختلف در بهبود رشد گياهان و جوانه‌زني بذور تاثير مي‌گذارند و از سويي با كنترل بيمارگرهاي گياهي به‌طور غيرمستقيم بر رشد گياهان تاثيرگذار هستند. پروبیوتیک‌های میکروبی قادر به بهبود عملکرد محصول و باعث کاهش یا حتی ازبین‌بردن اثرات ناشی از مصرف کودها و سموم شیمیایی هستند. در کتاب حاضر سعی شده است تا ارتباطی میان انبوهی از مطالب ارائه‌شده درمورد مباحث مربوط به روابط هم‌زیستی ریزسازواره‌‌هاي خاک با گیاه و محیط اطراف خود برقرارگردد. بدین‌ترتیب جنبه‌های مختلف مربوط به اقتصاد میکروب‌ها، برهم‌کنش‌های آن‌ها باگیاهان و محیط، درک کاربری زراعی این ریزسازواره‌‌ها و شواهد علمی در خصوص کاربردهای کشاورزی این مواد در مقیاس مزرعه‌ای مورد بررسی قرار گرفته‌اند. همچنین در مورد خصوصیات، روش‌های نگهداری و بهره‌برداری از تنوع زیستی میکروبی به‌عنوان یک راهکار کلیدی جهت حفظ عملکرد زراعی فراورده‌های مذکور تأکید شده است.

  • فصل 1. تنظیم Di-GMP حلقوی در برهم‌کنش‌های مفید گیاه و ریزسازواره‌ها
    فصل 2. نقش کلیدی اکسیدازهای NADPH در همراهی متقابل با ریزوبیوم‌ها یا قارچ‌های میکوریزی در ریشۀ بقولات
    فصل 3. ارتباط تصعید آمونیاک با محتوای رطوبتی و فراوانی ژن‌های تثبیت و رهاسازی ازت در خاک‌های غنی‌شده با ازت
    فصل 4. آزوسپیریلوم به‌عنوان کود زیستی در کشاورزی پایدار: Azospirillum brasilense AZ39 به‌عنوان مدلی برای PGPR و ردیابی مزرعه‌ای
    فصل 5. پتانسیل باکتری‌های تثبیت‌کنندۀ ازت در پایداری اکوسیستم‌های زراعی‌- جنگلی
    فصل 6. چالش‌ها، مقررات و اقدامات آینده درمورد کودهای زیستی در کشاورزی اروپا: از آزمایشگاه تا مزرعه
    فصل 7. تعیین خصوصیات PGPR غیرگره‌زای اندوفیت‌های باکتریایی از گره‌های ریشۀ لوبیاچشم‌بلبلی Vigna unguiculata (L.) Walp
    فصل 8. باکتری‌های اندوفیت برگ‌های Passiflora incarnata L با پتانسیل ژنتیکی سنتز زیستی فلاونوئید
    فصل 9. جداسازی و تعیین خصوصیات متابولیت‌های ثانویۀ ضدّقارچی تولید‌شده توسط ریزوباکترها از لوبیا
    فصل 10. بهبود رشد برنج (Oryza sativa L.) توسط ریزوبیوم‌ها: اوّلین مطالعه در کوبا
    فصل 11. کاربردهای مایکوریزهای آربوسکولار و PGPR در دشت‌های حاره‌ای
    فصل 12. اثرات اوّلیۀ شدت و میزان استفاده از اراضی بر قارچ‌های مایکوریزی آربوسکولار در تناوب‌های برنج– سویا
    فصل 13. ارزیابی فراورده‌های زیستی و مایه‌زنی مایکوریزی در کنترل زنگ آسیایی سویا، مواد مغذّی برگ و عملکرد در شرایط مزرعه
    فصل 14. اثر مایه‌زنی با قارچ‌های Glomeromycota و کوددهی بر عملکرد ذرّت در خاک‌های اسیدی
    فصل 15. پایداری مزارع سیب‌زمینی و استفاده از مواد تلقیحی میکروبی در سواحل مرکزی پرو
    فصل 16. خصوصیات باکتری‌های بهبوددهندۀ رشد گیاه و فعالیت آنتاگونیستی در نماتدهای ریشه‌گرهی (Meloidogyne spp.) در شرایط آزمایشگاهی
    فصل 17. استفاده ترکیبی از محرّک‌های زیستی میکروبی و غیرمیکروبی برای بهبود رشد بوته‌های بادام‌زمینی در شرایط تنش‌های غیرزیستی

  • میکرب شناسی کشاورزی
    گیاهان--بیماری ها و آفت ها
    گیاهان--اصلاح نژاد
    پروبیوتیک ها

  • خرید نسخه چاپی از: گیسوم
  • خرید نسخه الکترونیکی از: طاقچه
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
    126   دفعه