میکروبیولوژی مواد غذایی (اصول تا عمل) جلد دوم: میکروارگانیسمهای مرتبط با نگهداری و فراوری مواد غذایی
- نویسنده: عثمان ارکمن، تی. فاروک بوزوگلو
- مترجم: فخری شهیدی،سمیرا مرادی، علیرضا وسیعی،سحر روشنک، ندا نورورزی
- تاریخ انتشار: 1400
- ویراستار: محبوبه سرابی جماب
- شابک - ISBN: 978-964-386-466-8
- ناشر: دانشگاه فردوسی مشهد
- شمارگان - تیراژ: 200
- نوبت چاپ: 1
- تعداد صفحات: 528
- فروست انتشارات: 773
- قطع: وزیری
- نوع جلد: شومیز
- قیمت کتاب چاپی (ریال): 1100000
-
تاکنون کتابهای متعددی در زمینه میکروبیولوژی مواد غذایی تدوین گردیدهاند که تعداد اندکی از آنها سعی در بررسی تمام مفاهیم و جنبههای میکروبیولوژی مواد غذایی داشتهاند؛ و موضوع خاصی را مورد بحث قرار دادهاند. اما این کتاب که در دو جلد به چاپ رسیده؛ دربرگیرنده ابعاد گوناگون و گستردهای از یافتههای علمی در زمینه میکروبیولوژی مواد غذایی و کاربرد آن در عمل است و ویژگی عمده آن، جامع و روان بودن و عدم نیاز مخاطب به هر گونه پیشینهای از علم میکروبیولوژی است. این کتاب میتواند در دپارتمانهای آموزشی_پژوهشی علوم و صنایع غذایی، میکروبیولوژی، زیست فناوری، بهداشت و ایمنی، کنترل کیفیت، تغذیه، علوم دامی و سایر رشته های مرتبط با غذا در مقاطع مختلف تحصیلی به عنوان کتاب مرجع مورد استفاده قرار گیرد. در جلد اول این کتاب مباحث مربوطه به میکروارگانیسمهای مرتبط با مواد غذایی، بیماریهای ناشی از مواد غذایی و فساد مواد غذایی مورد بحث قرار گرفته است. در جلد دوم نیز مباحث مربوط به استفاده از میکروارگانیسمها در نگهداری و فراوری مواد غذایی تشریح گردیده است.
-
فصل 1. اصول روشهای نگهداری موادغذایی
فصل 2. نگهداری موادغذایی ازطریق بهکارگیری دمای بال
فصل 3. نگهداری مادّۀ غذایی ازطریق دمای پایین
فصل 4. نگهداری مادّۀ غذایی ازطریق کاهش فعالیت آب
فصل 5. نگهداری موادغذایی ازطریق افزودنیها و کنترل زیستی
فصل 6. نگهداری موادغذایی ازطریق تابش
فصل 7. نگهداری موادغذایی ازطریق روشهای جداسازی
فصل 8. نگهداری موادغذایی ازطریق اتمسفر اصلاحشده
فصل 9. نگهداری مادّۀ غذایی ازطریق ترکیب روشها (تکنولوژی هاردل)
فصل 10. پارامترهای کینتیکی در غیرفعالسازی میکروارگانیسمها
فصل 11. روشهای جایگزین فراوری موادغذایی
فصل 12. متابولیسم میکروبی ترکیبات موادغذایی
فصل 13. اصول اصلی تخمیر موادغذایی
فصل 14. فراوردههای لبنی تخمیری
فصل 15. فراوردههای گوشتی تخمیری
فصل 16. سبزیها و میوههای تخمیرشده
فصل 17. فراوردههای تخمیری غلات و دانهها
فصل 18. کشت آغازگر و مشکلات باکتریوفاژ
فصل 19. پروبیوتیکها و پریبیوتیکها
فصل 20. کاربردهای مواد اوّلیه و آنزیمهای میکروبی در فراوری موادغذایی
-
مواد غذایی -- میکروبشناسی، بیماریهای ناشی از غذا